Kurutulmuş Baş Biber 10 Adet
Fiyat: | 150.00 TL |
Kategori: | Baharatlar & Kurutulmuş Gıdalar |
Kategori: | Kurutulmuş Ürünler |
Marka: | Turunç Gıda |
Ürün Kodu: | TRNCG0262 |
Stok Durumu: | 52 |
Bu ürün hakkında soru sorulmadı.
Soru Sorun
Adınız:E-posta Adresiniz:
Sorunuz: Not: HTML'e dönüştürülmez!
Kurutulmuş Kırmızı Başbiber (10 Adet)
Baş biber, Hatay yöresinin en özel ve bilinen biberlerinden olan, bir çok meze ve yemekte kullanılan biber baş biberdir. Baş biber iri ve büyük biberlerin gölgede kurutulması ile elde edilir. Biberler iri ve temizdir. Adet olarak satılmaktadır. İstediğiniz miktarda alabilirsiniz. Kullanmadan önce yumuşaması için sıcak suda bekletiniz. Bir çok mezede kullanılır?
Baş Biber Nedir?
Özellikle Hatay'da yetişen bol etli uzun kırmızı biberin ipe dizilerek güneşte kurutulmuş olanına baş biber denir. Baş biber etli ve daha lezzetli olur. Çok uzun süre bozulmadan dayanır. Evlerde mutfakta ipe dizilmiş olarak asılması güzel bir görüntü oluşturur.
Baş Biberin Diğer Biberlerden Farkı Nedir?
Baş biber, diğer biberlerden en büyük farkı daha etli ve lezzetli olmasıdır. Hafif acılı olması yemeklerde de rahatça kullanılmasına imkan sağlar. Mesela bulgur pilavı, bulgur ile yapılan köftelerde, içli köfte ve çiğ köfte, kuru fasulye, meze ve diğer yemeklerde rahatça kullanılabilir.
Hatay Usulü Muhammara Nedir ve Nasıl Yapılır?
CEVİZLİ BİBER Muhammara diğer adıyla cevizli biber, özellike Hatay bölgesindeki bir çok restorantta olmazsa olmaz mezelerin başındadır. Genelde humus ile birlikte en çok tercih edilen mezedir. Yapımı kolay ve pratiktir. Baş biber en çok cevizli biber, diğer adıyla muhammara yapımında kullanılır. Muhammara lezzetli ve doyurucu bir mezedir.
CEVİZLİ BİBER Muhammara İçin Gerekli Malzemeler
1 su bardağı dolusu çekilmiş ceviz
2 Adet kake yada 4 tane galeta çubuğu (ezilmiş)
10 tane kuru baş biber
1 fincan zeytinyağı
4 yemek kaşığı tahin
1 fincan su
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yarım çay kaşığı tuz
Muhammara'nın Hazırlanışı
Baş biberler önce yıkanır ve yumuşayıncaya kadar sıcak suda bekletilir. Suyunu iyice süzüp, ceviz, zeytinyağı ve diğer tüm malzemeler robot içine koyulup inceltilir. Birbirine iyice karıştıktan sonra kıvamı kontrol edilir. Çok kuru ise ılık su ilave edilir. Kıvamı macun gibi olana kadar robotta çekilmeye devam edilir. Hazır olan karışım tabağa koyulup tane ceviz ile süslenip üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirilir. Ekmek ile afiyetle yenir.
Yorum Yapın
Adınız:Yorumunuz: Not: HTML'e dönüştürülmez!
Oylama: Kötü İyi