Kaytaz Böreği 20 Adet 1 Kg
Kaytaz Böreği 20 Adet 1 Kg
Fiyat: 500.00 TL
Kategori: Hatay Yöresel Lezzetler & Mezeler
Kategori: Yöresel Lezzetler
Marka: Turunç Gıda
Ürün Kodu: TRNCG108
Stok Durumu: 613
Miktar:- +  
Bu ürün hakkında soru sorulmadı.

Soru Sorun

Adınız:
E-posta Adresiniz:


Sorunuz: Not: HTML'e dönüştürülmez!

Mutfağı Lezzet Cümbüşü Olan Antakya'dan, Bol Soğanlı, Kıymalı Ve Hamurlu Bir Lezzet Daha Geliyor.

Kaytaz Böreği, Görüntüsü Fındık Lahmacuna Benzeyen; Tadı Lahmacun Ve Biberli Ekmek Arasında Kalan; Öğle, Akşam Yemeklerinde Veya Çay Saatinde İkram Edilebilen, Yöresel Bir Lezzet.

Hatay Yöresine Ait Kaytaz Böreği Çok Lezzetlidir.

İşte Tarifi…

Kaytaz Böreği Malzemeleri :

1 Kg Un

1 Çay Bardağı Sıvı Yağ

1 Su Bardağı Yoğurt

1 Çay Kaşığı Karbonat

1 Su Bardağı Sıvı Yağ

Kaytaz Böreği İçi : 

350 Gr Yağsız Kıyma-2 Soğan,

1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası

Yarım Demet Maydanoz (Arzu Edilirse)

Tuz - Karabiber

Kaytaz Böreği Yapılışı:

Un, 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ, Yoğurt Tuz, Karbonatla Yoğurularak Elde Edilen Hamur Yarım Saat Dinlendirilir.

Diğer Tarafta Kıyma, İnce Doğranmış Soğan, Nar Ekşisi, Salça, Tuz, Karabiber, Arzu Edilirse İnce Kıyılmış Maydanoz Ve Süneber (Çam Fıstığı) Karıştırılır.

Dinlenerek Mayalanmış Hamurdan Ceviz Büyüklüğünde Parçalar Kopartılır Ve Yağlanmış Hamur Tahtasının Üstüne Konur. Yumağın Üstü İncecik Açılır. Uçlarından Biri Üstüne Katlanarak Tekrar Yağlanıp Açılır Ve Tekrar Katlanır.

Yağlanmış Tepsiye Dizilerek Yüzlerine Kıymalı Harç Konur. Üstüne Yağ Sürülerek Orta Isıdaki Fırında Pişirilir.

 

Yorum Yapın

Adınız:


Yorumunuz: Not: HTML'e dönüştürülmez!

Oylama: Kötü            İyi